Acuut centrum Alrijne ziekenhuis

Leiderdorp

Status:
Technisch ontwerp
Kenmerken:
ca. 6.000m2 BVO/Nieuwbouw/uitbreiding/Acuut centrum
opdrachtgever:
Alrijne
Werkzaamheden:
ontwerp / advies
De mens staat centraal

Het ontwerp van het nieuwbouw Acuut centrum staat in het teken van een welkom en een patiëntvriendelijke omgeving. Bij binnenkomst ervaren bezoekers een gastvrije ontvangst in een ruime en uitnodigende wachtruimte met natuurlijke en herkenbare kleuren en materialen die voor een fijne en huiselijke sfeer zorgen.

De indeling van het centrum is zorgvuldig ontworpen, waarbij de routing intuïtief is en korte looplijnen ervoor zorgen dat belangrijke afdelingen gemakkelijk bereikbaar zijn. Een doordachte natuurlijke routing leidt patiënten, bezoekers en personeel op een vloeiende wijze door het gebouw.

Een essentieel aspect van het ontwerp is de healing environment, waarbij rustgevende elementen, kleuren en materialen een gevoel van sereniteit bevorderen. Natuurlijke binnentuinen zijn zichtbaar vanuit patiëntenruimtes en dragen bij aan het welzijn door hun rustgevende uitstraling en de mogelijkheid om even in de natuur te zijn, zelfs binnen de muren van het centrum.

Het ontwerp streeft naar een overvloed aan daglicht in het hele gebouw, waardoor de ruimtes een lichte en open uitstraling krijgen. Dit draagt bij aan een positieve stemming en bevordert een snel herstel voor de patiënten. De kleuren en materialen zijn zorgvuldig gekozen, met een harmonieus kleurenpalet dat rust en comfort bevordert.

Foto's en Vizualisaties:
Leeuwenkamp Architecten (Visualisaties)

Impressies
Ontvangst
Ontvangst
Werkruimte /Verpleegpost High- & Lowcare
Gangstructuur met daglicht
IC-kamer
projectplan
Plattegrond deel A
Plattegrond deel A
Plattegrond deel B
Plattegrond deel C
Plattegrond deel D