Beach resort Landal

Ooghduyne

Status:
Gerealiseerd
Kenmerken:
CA. 4.000 M2 BVO RESTAURANT / ZWEMBAD / BOWLING / SPEELPARADIJS / KANTOREN
opdrachtgever:
Landal
Werkzaamheden:
Ontwerp / Advies / Bouwmanagement
Herrijzen uit de as

Op 12 december 2015 is door een brand het centrumgebouw van Landal Beach Resort Ooghduyne volledig verwoest. In het voormalig centrumgebouw bevonden zich onder andere een ontvangstruimte, restaurant, zwembadparadijs, bowlingbanen, indoorspeelplaats, animatieruimte en kantoorruimten. Leeuwenkamp Architecten kreeg op 13 december 2015 het verzoek of zij spoedig konden schakelen in het (her)ontwerpen van het nieuw (her) te bouwen centrumgebouw.

Ontwerp

In het voorliggende ontwerp hebben we gekozen om het door ons in 2009 ontworpen en gerealiseerde gebouw, als uitgangspunt te nemen. Door het verlaten van de piramidevorm en de rafelige aanbouwen, is ervoor gekozen om twee gebogen leesbare volumen een spel met elkaar te laten aangaan die een eenheid vormen qua bewegingen die herkenbaar zijn in de omliggende omgeving/landschap. In de gevel textuur is de functie zichtbaar. De verticale belijningen versterken de glooiende beweging.

Als u door de herkenbare houten entree bent, meandert de interne routing, deze schakelt de verschillende gebruiksfuncties met elkaar die vloeiend in elkaar overlopen. Doorzichten, hoogte, lichtinval, kleur en ruimtebeleving maken het gebouw tot een geheel concept. Zowel intern als extern is er voor materiaal en kleur gekozen die aansluiten op de omgeving. In het ontwerp is er rekening gehouden met de grenzen van het bouwvlak volgens vigerend bestemmingsplan.

Samenwerking:
Pieters Bouwtechniek (Constructie Advies)
Van Wijnen (Hoofdaannemer)

Foto's en Vizualisaties:
Leeuwenkamp Architecten (Visualisaties)
Rob van Esch (Fotografie)

Impressies
Beach resort
Beach resort
Zwembad zijde
Interieur zwembad
Ontvangst/Entree
Restaurant
projectplan
3D model
3D model
Begane grond
Verdieping