Dagchirurgisch centrum Amsterdam UMC

Amsterdam

Status:
Gerealiseerd
Kenmerken:
CA. 3.200M2 BVO / DCC / OPERATIECOMPLEX / HEALING ENVIRONMENT
opdrachtgever:
Amsterdam Umc
Werkzaamheden:
Ontwerp / Advies / Bouwmanagement
Een zinvolle ontmoeting

Realisatie ver(nieuw)bouw van het Dagchirurgisch Centrum voor het Amsterdam Umc. Het DCC bestaat uit operatiekamers (6 stuks), recovery, anesthesie workshop, steriele / onsteriele bergingen, holding/blockruimte, stafruimtes etc. In het dagchirurgisch centrum is zeer veel aandacht besteed aan een omgeving die een zinvolle ontmoeting tussen patiënt en medewerkers maar ook tussen patiënt en medewerkers onderling stimuleert. Er zijn bijzondere omgevingen gerealiseerd waar extra aandacht voor patiënt, naaste of medewerker nodig is.

De ruimten zijn gesitueerd op de 1e en 2e verdieping van het gebouwdeel naast de hoofdingang aan de Boelelaan. Tijdens de uitvoering is er rekening mee gehouden dat het ziekenhuis 24 uur in bedrijf bleef, door middel van het tot een minimum te beperken van eventuele overlast.

Natuurlijke uitstraling

Bij het betreden van het dagchirurgisch centrum valt uw blik meteen op de ‘green wall’. In deze wand zijn vormen te herkennen die associaties oproepen met takken en bladeren. De groene verlichting draagt bij aan de natuurlijke uitstraling. Bijzonder is dat de vormen op subtiele wijze veranderen, waardoor een gevoel van beweging wordt opgeroepen. In de zaal zelf, waar de dagbehandeling plaatsvindt, zijn in het plafond planten motieven te zien die een rustgevende werking hebben.

Samenwerking:
DDock (interieur)

Foto's en Vizualisaties:
Digidaan (Fotografie)

Impressies
Entreegebied Dagchirurgisch centrum
Entreegebied Dagchirurgisch centrum
Entreegebied Dagchirurgisch centrum
Verpleegunit
projectplan
Eerste verdieping Dagverpleging
Eerste verdieping Dagverpleging
Tweede verdieping OK-complex