TopsportZorgcentrum

FC Groningen

Status:
Gerealiseerd
Kenmerken:
CA. 5.000M2 BVO NIEUWBOUW / FC GRONINGEN / TRAININGSCOMPLEX / TOPSPORTHAL / KLEEDKAMERS / SPELERSHOME / SPORTZORG / KANTOREN
opdrachtgever:
FC Groningen
Werkzaamheden:
Ontwerp

TopsportZorgcentrum

Op Sportpark Corpus den Hoorn is is het TopsportZorgCentrum verrezen. Een multifunctioneel gebouw dat topsport, topzorg, topkennis en top-ondernemen verbindt en een brug slaat naar de breedtesport en naar vitaliteit in Noord-Nederland. De combinatie van al deze functionaliteiten op één locatie en onder één dak is uniek in Nederland en hét visitekaartje om aantrekkingskracht op topsporters, kenniswerkers/studenten(Groningen als City of Talent) en bedrijven te verwerven.

Het TopsportZorgCentrum (TsZC) was een gezamenlijk initiatief van de hoofdgebruikers FC Groningen ,InterPsy en VNO-NCW / MKB Noord in directe samenwerking met Euroborg NV en Provincie Groningen.

Meer dan Topsport

Euroborg NV treedt op als opdrachtgever en verhuurder voor het ‘Groene centrum’. Het TsZC is bedoeld als broedplaats waar topsport, zorg, kennis en bedrijven bij elkaar komen om een sport- en beweegklimaat te stimuleren, innovatieve producten en diensten te ontwikkelen, en de kwaliteiten van de regio breder op de kaart te zetten.

Onderdeel van deze topsportgedachte is het Performance Center, een kenniscentrum dat op wetenschappelijk verantwoorde wijze de fysieke gesteldheid, mentale weerbaarheid, technische prestaties, tactische concepten en lifestyle van sporters tracht te optimaliseren.

Impressies
Zicht vanaf de sportvelden
Zicht vanaf de sportvelden
Zicht vanaf de openbare weg
Sporthal
Gang sporthal
Kleedkamer FC Groningen
Kantoren
projectplan
Opbouw en werking
Opbouw en werking
Aanzichten
Flexibele gevel
Doorsnede