Gemeentewerf Heerhugowaard

Heerhugowaard

Status:
Gerealiseerd
Kenmerken:
CA. 1.500M2 BVO / GEMEENTEWERF / KANTOOR / SOCIALE WERKPLAATS
opdrachtgever:
Gemeente Heerhugowaard
Werkzaamheden:
Ontwer / Advies / Bouwmanagement
Ontwerp

Het verouderde gedeelte van de gemeentewerf, waaronder het kantoorgedeelte, de kantine, kleedgelegenheid en opslagruimte, is gesloopt om plaats te maken voor een moderne nieuwbouw.

Duurzaamheid speelt een hoofdrol in dit ambitieuze project. Het dak is bedekt met sedum, een groen en ecologisch vriendelijk materiaal dat niet alleen bijdraagt aan een gezonde leefomgeving, maar ook helpt bij het beheersen van waterafvoer. Daarnaast is het dak uitgerust met zonnepanelen om schone energie op te wekken en het gebouw energiezuiniger te maken. Voor een nog efficiënter energiegebruik is gekozen voor Warm Koudte Opslag (WKO). Dit systeem maakt gebruik van de natuurlijke ondergrondse temperatuur om het gebouw te verwarmen in de winter en te koelen in de zomer, waardoor het energieverbruik verder wordt verminderd.

Het ontwerp is doordacht en straalt een natuurlijke schoonheid uit. Een houten gevel geeft het gebouw een warm en uitnodigend karakter, terwijl het groene dak het landschap naadloos integreert met de omgeving. Het gebouw omvat 1500 vierkante meter aan ruimte, waarvan een derde specifiek is bestemd voor Reigersdaal.

Reigersdaal, gevestigd in De Draai, zal in de nieuwe woonwijk kleinschalige woonplekken creëren. Naast woonruimtes biedt het nieuwe gebouw ook activiteitenruimtes, van waaruit het groenonderhoud in De Draai zal worden uitgevoerd. Deze nauwe samenwerking tussen Reigersdaal en de woonwijk zal zorgen voor een inclusieve en levendige omgeving.

Samenwerking:
Visscher bouw en installatie advies B.V. (Bouwfysisch & Installatie Advies)
Pieters Bouwtechniek (Constructie Advies)
Elektropartners B.V. (E Aannemer)

Foto's en Visualisaties:
Leeuwenkamp Architecten (Foto's & Visualisaties)

Impressies
Gemeentewerf
Gemeentewerf
Entreezijde
Werf in het groen
Terraszijde
projectplan
Nieuwe situatie
Nieuwe situatie
Begane grond
Verdieping
Doorsnede A-A