Hoofdkantoor aannemer K. Dekker

Warmenhuizen

Status:
Gerealiseerd
Kenmerken:
2.400m2 / Hoofdkantoor
opdrachtgever:
K. Dekker
Werkzaamheden:
ontwerp
Een stoer en éénvoudig volume

Met een doelgericht en ingetogen ontwerp als uitgangspunt is het nieuwe gebouw van aannemer K.Dekker ontstaan als een stoer en eenvoudig volume. Deze architectonische keuze weerspiegelt perfect de nuchterheid en professionaliteit die kenmerkend zijn voor het bedrijf.

Het ontwerp van het gebouw is gericht op het faciliteren van ontmoetingen, efficiënt werken en het creëren van verbindingen tussen verschillende ruimtes. Deze drie hoofdthema's vormen de essentie van de uitstraling en beleving van het gebouw, zowel van binnen als van buiten.

Bij binnenkomst wordt de nadruk gelegd op het aspect 'ontmoeten'. De verkeersruimte en de kantine zijn zo ontworpen dat er een uitnodigende en gastvrije sfeer heerst. Natuurlijk licht en een overvloed aan zichtbare ruimte versterken de routes en verblijfplekken, waardoor medewerkers en bezoekers zich welkom voelen. Hier vinden snelle gesprekken in de gang plaats, maar ook ontspanning in de kantine met een prachtig uitzicht over het water.

Voor werkgerelateerde activiteiten en vergaderingen zijn de meer besloten ruimtes gecreëerd. Hier heerst een no-nonsense sfeer, waarin eenvoud en functionaliteit de boventoon voeren. Het ontwerp richt zich op het faciliteren van een optimale werksfeer en een efficiënt werkproces zonder overbodige franje.

De 'verbinding' staat symbool voor het centrale stijgpunt van het gebouw. Dit stalen volume verbindt letterlijk en figuurlijk verschillende functies met elkaar. Het fungeert als een gesloten kern die eenheid brengt in de verschillende ruimtes en gebruikers samenbrengt. De verbinding is niet alleen functioneel, maar vormt ook een visueel kenmerk dat de cohesie van het ontwerp versterkt.

Kortom, het zakelijke architectonische ontwerp van het nieuwe gebouw voor aannemer K.Dekker weerspiegelt een stoere en eenvoudige uitstraling, die nauw aansluit bij de bedrijfsidentiteit. Het ontwerp biedt een uitnodigende ontmoetingsplek, efficiënte werkruimtes en een duidelijke verbinding tussen functies. Het gebouw belichaamt de waarden van het bedrijf en zal een inspirerende en functionele omgeving bieden voor de medewerkers en bezoekers.

Samenwerking:
Sophia Engineers (Constructie Advies)
K. Dekker (Hoofdaannemer)
Installatiebureau RUTGERS b.v. (Aannemer W)
Electropartners (Aannemer E)

‍Foto's en Visualisaties:
Leeuwenkamp Architecten (Visualisaties)
Jan Derwig (Fotografie)

Impressies
Fase 1 en Fase 2 in beeld
Fase 1 en Fase 2 in beeld
Zicht vanaf de openbare weg
Entree tussen fase 1 en fase 2
cradle to cradle gevelbekleding
projectplan
Situatie fase 1 en fase 2
Situatie fase 1 en fase 2
Begane grond Fase 1 en Fase 2
Aanzichten Fase 1
Doorsnede Fase 1