Renovatie ziekenhuis NWZ

Den Helder

Status:
Gerealiseerd / Technisch ontwerp
Kenmerken:
Ziekenhuis / Verduurzaming / Verbouw / Renovatie / Healing Enviroment
opdrachtgever:
Noordwest Ziekehuisgroep
Werkzaamheden:
ontwerp / advies
Verduurzaming

De nieuwe gevel van het ziekenhuis vormt het centrum van de transformatie. Een uitgekiend ontwerp omarmt de bestaande buitenwand en biedt de perfecte voedingsbodem voor de volledige metamorfose van het gebouw. Door deze slimme integratie wordt het ziekenhuis een natuurlijk verlengstuk van zijn omgeving, waarbij we functionaliteit en esthetiek naadloos verenigen.

Bij het betreden van het ziekenhuis worden patiënten en bezoekers begroet met een gevoel van licht en ruimte. Een intuïtieve way-finding leidt hen door gangen die eindigen bij grote ramen, waar natuurlijk licht de ruimtes omhult en een gevoel van sereniteit creëert. Elk detail is doordacht, elke ruimte zorgvuldig vormgegeven om een rustgevende en helende omgeving te bieden.

Om een verbinding te creëren met de lokale omgeving, hebben we voor elke afdeling en verdieping een thema gekozen dat verankerd is in het karakter van Den Helder. Van het verkwikkende water tot de serene duinlandschappen en het uitgestrekte strand en zee, elk thema weerspiegelt een aspect van deze unieke locatie.

Vooruitstrevend in functionaliteit, hebben we de polikliniek ontworpen volgens het innovatieve carrouselmodel. Hierdoor kunnen specialisten zich moeiteloos verplaatsen tussen behandelruimtes, terwijl patiënten zich op hun gemak voelen in een sfeervolle en besloten omgeving.

Het Noordwest-Ziekenhuis in Den Helder zal getransformeerd worden tot een compact en efficiënt ziekenhuis, waar alle ruimtes met een doel zijn ontworpen. Door het wegvallen van overbodige bouwdelen minimaliseren we looplijnen en optimaliseren we de zorgervaring voor patiënten en medewerkers.

Samenwerking:
RHDHV (Installatieadviseur)
Pieters Bouwtechniek (Constructeur)

Foto's en Vizualisaties:
Leeuwenkamp Architecten (Visualisaties)

Impressies
huidige situatie
huidige situatie
Verduurzaamde nieuwe gevel
gevel close-up
Entree Spoedplein
Wachtruimte triage
Dagbehandeling aanmelden en lounge
Verpleegunits
Entree verpleegafdeling
2 persoons patiëntenkamer
Kraam-/ Neosuite
projectplan
nieuwe situatie
nieuwe situatie
gevelfragment
gevelopbouw stap 1 t/m 4
gevelopbouw stap 5 t/m 8
Spoedplein (BG)
Dagbehandeling (2e verdieping)
dagbehandeling verpleegunits
Verpleegafdeling (derde en vierde verd.)