OranjeHof

Alkmaar

Status:
Gerealiseerd
Kenmerken:
148 woningen / Stedenbouwkundig plan
opdrachtgever:
Midreth
Werkzaamheden:
Ontwerp / Bouwmanagement
Het ontwerp

De gevels zijn ontworpen volgens een klassieke gevelopbouw: plint/basement, tussenzone en een beëindiging met een setback of een terrasachtige bebouwing. De gemetselde balkons met natuurstenen banden en afdekkingen, de opengewerkte hoeken en afwisselend grote en kleine raamopeningen zijn de beeldbepalende elementen die zorgen voor geleding, schaal en ritme in de gevelcompositie. Alle raampartijen zijn voorzien van natuurstenen kaders met geïntegreerde zonwering.

Door de moderne vormgeving en een duidelijke relatie met het traditionele, is de bebouwing vriendelijk, natuurlijk en solide. Een rustige architectuur, aansluitend op het statige karakter van het oude stadspark.

Horizontaal karakter

Alle appartementen zijn voorzien van riante buitenruimten. De grote terrassen hebben vrij uitzicht op het park door middel van een verlaagde borstwering. De keukens en slaapkamers zijn door middel van een balkon ontsloten op de buitenruimten. De appartementen hebben een extra “tuinkamer”, welke aansluit op de privégarage en berging in de kelder.

Deze ruimte is voorzien van daglicht en is door middel van een interne trap ontsloten op de hal van de bovenliggende woning. Alle buitenruimten zijn maximaal georiënteerd op de bezonning.

Door de bijzondere verhouding van lengte en hoogte, met daarbij de horizontale belijningen van balkons met de hekwerken, heeft het een opmerkelijk horizontaal karakter.

Foto's en Visualisaties:
Jan Derwig (Foto's)
Leeuwenkamp Architecten (Visualisaties)

Impressies
Woonblok 4 zicht vanaf Sandersloot
Woonblok 4 zicht vanaf Sandersloot
Woonblok 5 zicht vanaf Sandersloot
Gebruik van luxe en duurzame materialen
Duidelijke horizontale lijnen
projectplan
Situatie
Situatie
Gevelaanzichten
Principedoorneden