Prins Maurits & Eyssenstein

Bergen aan Zee

Status:
Technisch Ontwerp
Kenmerken:
Recreatie woningen / Appartementen / Commercieel
opdrachtgever:
Torero Invest BV
Werkzaamheden:
Ontwerp / Advies
Naadloos aansluiting bij het dorp Bergen aan Zee

Het project "Prins Maurits aan de Zeeweg" en "Eyssenstein" betreft een ontwikkeling gelegen aan de Zeeweg in Bergen aan Zee. Het initiatief komt voort uit de wens om verouderde recreatieappartementen, het bestaande parkeerterrein en Hotel Prins Maurits te vervangen door moderne, luxe en duurzame recreatieappartementen die naadloos aansluiten bij het dorp Bergen aan Zee.

Het complex bestaat uit in totaal 70 recreatieappartementen, gelegen nabij de hoofd strandafgang.

Bij de ontwikkeling is er veel aandacht besteed aan duurzaamheid. De gebruikte materialen zijn speciaal geselecteerd vanwege hun weerbestendige eigenschappen, waardoor de gebouwen bestand zijn tegen het ruige klimaat en de zoute lucht van de zee. Deze aanpak minimaliseert niet alleen de onderhoudskosten op de lange termijn, maar draagt ook bij aan een lagere milieu-impact.

Het project omvat tevens een commerciële plint, waardoor er ruimte is voor verschillende commerciële activiteiten, zoals winkels, restaurants of andere voorzieningen.

Belangrijk is dat het bouwplan tot stand is gekomen na uitgebreid overleg tussen de stedenbouwkundige van de gemeente en de onafhankelijke Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit (ARK). Hierdoor is ervoor gezorgd dat het project naadloos aansluit bij het karakter van het dorp Bergen aan Zee, de omliggende bebouwing en de geldende visies van de regio en provincie. Het waarborgen van de ruimtelijke kwaliteit en het respecteren van de lokale identiteit zijn van essentieel belang om een harmonieuze integratie van het project in de omgeving te waarborgen.

Foto's en Vizualisaties:
Leeuwenkamp Architecten (Visualisaties)

Impressies
Zicht vanaf de Zeeweg richting oost
Zicht vanaf de Zeeweg richting oost
Prins Maurits
Plan overzicht
Zij aanzicht
projectplan
Nieuwe situatie
Nieuwe situatie
Zijaanzicht
Plattegrond Eyssenstein
Plattegrond Prins Maurits