Trainingscomplex AZ

Kalverhoek

Status:
Gerealiseerd
Kenmerken:
ca. 3.600 m2 BVO / Trainingscomplex / AZ1 / az-jeugd / wellness / mindroom / stafruimten
opdrachtgever:
AFAS
Werkzaamheden:
Ontwerp / Advies / Bouwmanagement
Samen naar de victorie

Het AZ trainingscomplex is een state-of-the-art faciliteit met een oppervlakte van 3500m2, zorgvuldig ontworpen om te voldoen aan de hoogste professionele normen en volledig in lijn met de identiteit van de club als een toonaangevende speler in de topsportsector. Dit complex biedt een omgeving waarin een optimaal topsportklimaat wordt gecreëerd, met een focus op het bevorderen van de prestaties van zowel de A-selectie als de jeugdopleiding.

De faciliteit is verdeeld in twee afzonderlijke delen: één gedeelte voor de A-selectie en een apart gedeelte voor de jeugdopleiding. Deze doordachte scheiding zorgt ervoor dat elk niveau van talent een speciaal ontworpen omgeving heeft die aansluit bij hun unieke behoeften en ontwikkelingsfase.

Het complex is uitgerust met moderne faciliteiten, waaronder uitstekende voetbalvelden voor wedstrijd- en trainingsdoeleinden, indoor faciliteiten voor all-weather trainingen en uitgebreide fitness- en medische voorzieningen om de gezondheid en fitheid van de spelers te waarborgen.

Bovendien is er speciale aandacht besteed aan duurzaamheid en milieuvriendelijkheid bij het ontwerp van het complex, waarbij energie-efficiënte maatregelen en eco-vriendelijke materialen zijn geïntegreerd om een verantwoorde ecologische aanpak te bevorderen.

Het AZ trainingscomplex maakt gebruik van geavanceerde technologische hulpmiddelen, zoals video-analyse en GPS-tracking, om de prestaties van de spelers te verbeteren en te optimaliseren. Een professionele keuken en een voedingsdeskundige zorgen ervoor dat spelers de juiste voeding krijgen om hun potentieel te maximaliseren.

Met de nadruk op de jeugdopleiding is er een specifieke focus op het creëren van een stimulerende omgeving waar jong talent kan gedijen en de mogelijkheid heeft om geleidelijk door te groeien naar de A-selectie.

Het AZ trainingscomplex is een investering in de toekomst van de club en een blijk van het streven naar excellentie op alle niveaus. Door een uitgebalanceerde combinatie van geavanceerde faciliteiten, technologie en aandacht voor de ontwikkeling van spelers, positioneert dit trainingscomplex AZ als een toonaangevende speler in de topsportwereld, terwijl het een solide basis biedt voor continue groei en succes op het hoogste niveau.

Samenwerking:
Pieters Bouwtechniek (Constructie Advies)
VIAC (Installatie Advies)
HB advies (Civieltechnisch Advies)
HSB bouw(Hoofdaannemer)

Foto's en Vizualisaties:
Leeuwenkamp Architecten (Visualisaties)
Rob van Esch (Fotografie)

Impressies
Entree Clubgebouw en kleedkamers jeugd
Entree Clubgebouw en kleedkamers jeugd
Mee ontworpen tribune
Entree A-selectie
Kantine
Kleedkamer A-selectie
Tribune
projectplan
Doorsnede
Doorsnede
36780 Verdieping 3D
Begane grond 3D
Uitgelegd ontwerp
Nieuwe situatie