Trainingscomplex AZ

Kalverhoek

Status:
Gerealiseerd
Kenmerken:
ca. 3.600 m2 BVO / Trainingscomplex / AZ1 / az-jeugd / wellness / mindroom / stafruimten
opdrachtgever:
AFAS
Werkzaamheden:
Ontwerp / Advies / Bouwmanagement

Samen naar de victorie


AZ heeft in mei 2014 gekozen voor Sportpark Kalverhoek in Wijdewormer als locatie voor het nieuw te bouwen AFAS Trainingscomplex.

In de visie van AZ heeft de ontwikkeling van jeugdspelers en de doorstroming naar het eerste elftal een centrale plaats. Door de verhuizing naar het nieuw te bouwen Trainingscomplex zijn grote stappen gemaakt op het gebied van talentontwikkeling.

Op het Trainingscomplex heeft de AZ Jeugdopleiding alle professionele voorzieningen die nodig zijn om topsport mogelijk te maken. Zowel op voetbal- als begeleidend gebied is overal aan gedacht.

Het gebouw, dat een totale oppervlakte heeft van 3.500 m², is opgedeeld in twee delen, namelijk de ruimte voor de A-selectie en die voor de AZ Jeugdopleiding. Er zijn in totaal elf kleedkamers, twaalf kantoorruimtes, ruim honderd vierkante meter voor fysiotherapie, er is een fitnessruimte voor de AZ Jeugdopleiding en A-selectie (ca. 300m²) en er zijn drie herstelruimtes.

Daarnaast is er een wellness-ruimte, zijn er vijf spreekkamers, drie kamers voor de was, twee audiovisuele ruimtes, een bestuurskamer, twee spelershomes, een persruimte met aan de buitenkant een tribune voor tweehonderd toeschouwers.

Rondom het Trainingscomplex heeft AZ beschikking over een viertal kunstgrasvelden en drie grasvelden.

Impressies
Entree Clubgebouw en kleedkamers jeugd
Entree Clubgebouw en kleedkamers jeugd
Mee ontworpen tribune
Entree A-selectie
Kantine
Kleedkamer A-selectie
Tribune
projectplan
Doorsnede
Doorsnede
36780 Verdieping 3D
Begane grond 3D
Uitgelegd ontwerp
Nieuwe situatie