Woonhuis Goirle

Goirle

Status:
Gerealiseerd
Kenmerken:
ca. 180m2 BVO
opdrachtgever:
Particulier
Werkzaamheden:
Ontwerp / Advies / Bouwmanagement
Ontwerp

Een vrijstaande woning dat bestaat uit een eenvoudig volume op een transparante plint. Het ontwerp wordt gekenmerkt door eenvoudige lijnen en een verfijnde indeling, waarbij de scheiding tussen gesloten en open ruimtes zorgvuldig is gepland.

De transparante plint speelt een cruciale rol in het concept, waarbij glazen elementen op strategische locaties zijn geplaatst om natuurlijk licht diep in het interieur te laten doordringen. Dit creëert een naadloze verbinding tussen binnen en buiten.

Een kenmerkende begeleidende wand leidt bezoekers van buiten naar binnen, waarbij het architecturale element als een subtiele overgang fungeert. Deze wand fungeert niet alleen als een fysieke grens, maar ook als een visueel kompas dat de gasten begeleidt naar de kern van de woning.

Privéruimtes, zoals slaapkamers en studeerkamers, bevinden zich doelbewust aan de gesloten zijde, waar ze een gevoel van rust en afzondering bieden. Aan de open zijde zijn gemeenschappelijke leefruimtes, zoals de woonkamer, keuken en eetkamer te vinden.

Foto's & Visualisaties
Rob van Esch (Foto's)

Impressies
Tuinzijde
Tuinzijde
Zicht vanuit de tuin
Zijaanzicht
Detail
projectplan
Aanzichten
Aanzichten
Plattegronden
3D model
Artist Impression