Zaanse Voetbal Combinatie 22

Zaandam

Status:
Prijs & Contractvorming
Kenmerken:
Trainingscomplex - Horeca
opdrachtgever:
ZVC'22
Werkzaamheden:
Ontwerp
Een helder gebouw

Het hart van ZVC22 ligt op de begane grond, verborgen onder een groenwal. Hier hebben we de kleedkamers en andere essentiële faciliteiten strategisch geplaatst om het terrein maximaal te benutten. Door deze slimme integratie in het landschap wordt het gebouw een natuurlijk onderdeel van de omgeving, waarbij functionaliteit en esthetiek elkaar ontmoeten.

Eenmaal op de eerste etage wordt de bezoeker getrakteerd op een panorama. Hier, op de groenwal, heeft onze "kantine" een uitzonderlijk uitzicht op zowel het hoofdveld als de omliggende velden. Deze positie biedt een unieke ervaring voor de bezoekers, terwijl ze genieten van sportieve prestaties te midden van de prachtige natuur.

Het ontwerp van ZVC22 gaat verder dan alleen de visuele aantrekkingskracht. Het opgetilde volume van het gebouw is het resultaat van zorgvuldige planning en engineering, waarbij we de beschikbare ruimte optimaal hebben benut. Deze aanpak weerspiegelt onze filosofie om functionele en duurzame ontwerpen te creëren die in harmonie zijn met hun omgeving.

Leeuwenkamp Architecten geloofd dat architectuur een intrinsiek onderdeel moet zijn van het landschap en de gemeenschap waarin het bestaat. Met ZVC22 hebben we een sportcomplex ontworpen dat niet alleen atleten en bezoekers samenbrengt, maar ook een blijvende indruk achterlaat als een prachtig staaltje architectonische innovatie.


Samenwerking:

Merosch (Installatie Advies)
Pieter Bouwtechniek (Constructie Advies)

Foto's / Visualisatie
Leeuwenkamp Architecten (Visualisaties)

Impressies
1
1
vogelvlucht
Kantine / terras
Kantine
centrale gang / kleedkamers
Noordwest
projectplan
aanzicht zuid
aanzicht zuid
aanzicht west
aanzicht noord
begane grond
verdieping
langsdoorsnede